English      Ana sayfa > Açık Forum (Herkese açık) > 6 milyarin 5 999 999 999 ateist olsa..
[ Oturum açma sayfası ]     Kullanıcı :   Parola :

6 milyarin 5 999 999 999 ateist olsa..

Yanıt Yaz    Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Naci Celik
Gönderilenler : 354
Aktif Durum : Aktif Değil
  Alıntı Naci Celik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2008 Saat 11:21
Orjinalini yazan: MücahitRien

Sevgili Naci,

İletimin konuyla alakası yoktur, ama web sitenizden derginiz için size 2 defa email yollamama rağmen mailler geri geldi... aynı iletileri buradan sana iletmek istiyorum, müsade edersen, tabii moderatörün de affına sığınarak :

Naci Bey,
Selamlar,

Öncelikle yeni derginizin hayırlı olmasını dilerim...
Derginizi fiziksel olarak edinme imkanı bulamadım...
Web sayfanızın giriş bölümünde bu dergiyi bir grup arkadaşınızla derlemiş olduğunuzu söylüyorsunuz...
Bu grubun listesini ve özgeçmişlerini elde etmek mümkün müdür?

Sağlıcakla kalınız,
MR

Not: Siteniz içerisinden de gönderdim ama bir hata veriyor sayfa, dikkatlerinize

Sevgili MücahitRien.

Web Siteme göstermiş olduğun ilgiye çok teşekkür ederim.Söz konusu site, 10 yıl önce oluşturduğum bir sitedir.Sitede yer alan makale ve yazılar da o döneme aittir.Çok"tandır site ile ilgilenemiyorum.Bundan dolayı adres,e-mal adresi falan yok veya yanlış.Yeni makale de giremiyorum.Çünkü yazmak için zamanım yok.

Söz konusu dergiyi 10 yıl önce 1 sayı olarak çıkartmıştım.Arkasını getiremedim.Zaten sitedeki yazılarım,söz konusu derginin içeriğini oluşturmaktadır.

Siteyi yeniden düzenlemem ve yeniden tanıtmam lazım.Ama işlerimin yoğunluğundan dolayı,şimdilik ilgilenemiyorum.Söz konusu dergiyi,ben,eşim ve 10 yıl önce birlikte Kur"an" çalışması yaptığım,Erol ve Yusuf adlı arkadaşlarımızla birlikte çıkartmıştık.

Yani arkamızda CİA,MOSSAD falan yoktu.

O dönemde,Türkiye"deki Hizbullah örgütü(şeytanın hizbi)derin devlet,bugünki Ergenekon alçakları öncülüğünde,şehirler arası cesetler taşıyor,mezar evler oluşturuyordu.Çok yakinen tanıdığım,sevgili Konca Kuriş"i de çok feci bir şekilde kaçırıp öldürmüşlerdi.

Örgüt çökertildikten,neden sonra,benimde örgütün öldürecekleri kişiler listesinde olduğumu öğrenmiştim.

Selam ile.
Yukarı Dön
Naci Celik
  Alıntı Naci Celik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2008 Saat 13:17
Orjinalini yazan: suevari

2. dalga..

diyorum ki herkes ateist... tum tabiattaki fiziksel(ama en genis anlamiyla fiziksel)sirkulasyon insanlar tarafindan gelistirilmis bilim sayesinde aciklaniyor. aciklanamayan seyler icinse ugrasiliyor.

yine tum sosyal sirkulasyonu da tevil etmek mumkun. ornegin bir insan kotuluk yapmistir. bunun bir aciklamasi yorumu gerekcesi illa ki vardir. bir tanri fikrine grek gormeden de o kotulugun ortaya cikisini ve bertaraf etme yolunu bulabilirsiniz. boyle birsey mumkundur.

dunya herseye bir aciklama getirilebilecek bir duzende isliyor. hal boyle olunca ne diye olay ve nesnelerin aciklamasini yarida kesip isin icine tanriyi katiyorsunuz.

kendinizi ademin yerine koyun. ama oyle ki allah seninle konusmasin.

allaha teslim oluyormuscasina teslim ol bakalim tabiata, yine de tabiatustu birine inanacak misin?

Sevgili suevari.

Senin bu anlayışına karşılık bir kitap yazabilirim.Ancak bu mümkün değil tabii.Bir açudan düşündüğümüzde,seninde dediğin gibi,herkes ateist"tir diyebiliriz.Çünkü herkes hayata,en azından nötr başlar.Zaman içinde,kendini,çevresindekileri,çevresinde olup bitenleri,kısaca varlığı sorgulamaya veya narlık hakkında bir kanaat edinmeye başlar.Çünkü insan,fıtrat itibariyle böyle bir potansiyelle doğar.

Yani insanda,bildiğimiz veya henüz bilemediğimiz bir çok potansiyelin olduğu anlaşılıyor.

Demem o ki,tüm insanlarda fıtrat itibariyle tabiat üstü aşkın bir güce inanma potansiyeli de var.Takdir edersiniz ki,insandaki potansiyellerin en güçlüsü de bu duygudur.

Ancak,benim sözünü ettiğim duygu,tabiata veya varlık ve oluşa teslim olmak,(ki bana göre pes etmek) duygusu değildir.Bana göre böyle bir duygu,vurdum duymaz veya algıları bir yerden sonra tıkanmış,dumura uğramış,Kur"an"ın ifadesi ile kalbi kararmış bir duygudur.

Benim sözünü ettiğim duygu,bütün bilgi,bilinç ve birikimiyle ölümsüzlüğe inanan çok idialı ve çok yüce bir duygudur.

Bu duygu,insanın potansiyelinde var olan bir duygudur.Siz,sizde var olan bu duyguyu açığa çıkartmak için,hiç bir efor sarfetmezseniz,sizdeki bu duyguyu harekete geçiremez ve kendinizi aşamaz,ölüme teslim olursunuz.Diğer bir ifade ile,beyninizin sağ yanı ile düşünüp,ölümsüzlüğe giden kapıyı açamazsanız,açmazsanız,beyninizin sol yanına,yani ölüme teslim olursunuz.

Tabiata teslim olacakmışız.Neden,yeni bir tabiat inşa edip,kendinizi yeniden yaratmıyorsunuz?

İçimizdeki enerji ve bilgilerin,öldükten sonra yok olacağından,nasıl emin olabiliriz? İçimizdeki bilgilerle enerdinin,başka bir yere veya başka bir ortama uçup,orada varlığını devam ettirmediğinden veya ettirmeyeceğimizden eminmiyiz?

En azından,uyurken rüya görebildiğimiz gibi,ölü iken de bir şeyler yaşayamaz"mıyız?

Yok,biz tabiata teslim olalım.Sonra bahtimiza ne çıkarsa,o olsun mu diyorsun? İyi de,ya tabiatı da aşan bir güç varsa ve o güç,bizi,onu anmamız,takdir etmemiz için yaratmışsa ve biz onun yerine,tabiatı anmış,tabiatı takdir etmişsek,çok komik olmaz mı?

Ya bizim varlığımız,bizim ufkumuzla sınırlı ise ve biz tabiata teslim olur,sonra da toprak olursak,tam bir enayilik olmaz mı?

Hem biz,insanlık tarihinin ne kadarlık dilimine vakıfız ki,ölümün yok oluş olduğuna veya gidip"te gelen olmadığına inanalım.

Dostum.Bana göre,senin sözünü ettiğin anlayışın,ne ilmi,ne de mantiki hiç bir izahı yoktur.

Selam ile.
Yukarı Dön
suevari
Simge
Gönderilenler : 63
  Alıntı suevari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2008 Saat 13:49
Orjinalini yazan: Naci Celik

Orjinalini yazan: suevari

2. dalga..

diyorum ki herkes ateist... tum tabiattaki fiziksel(ama en genis anlamiyla fiziksel)sirkulasyon insanlar tarafindan gelistirilmis bilim sayesinde aciklaniyor. aciklanamayan seyler icinse ugrasiliyor.

yine tum sosyal sirkulasyonu da tevil etmek mumkun. ornegin bir insan kotuluk yapmistir. bunun bir aciklamasi yorumu gerekcesi illa ki vardir. bir tanri fikrine grek gormeden de o kotulugun ortaya cikisini ve bertaraf etme yolunu bulabilirsiniz. boyle birsey mumkundur.

dunya herseye bir aciklama getirilebilecek bir duzende isliyor. hal boyle olunca ne diye olay ve nesnelerin aciklamasini yarida kesip isin icine tanriyi katiyorsunuz.

kendinizi ademin yerine koyun. ama oyle ki allah seninle konusmasin.

allaha teslim oluyormuscasina teslim ol bakalim tabiata, yine de tabiatustu birine inanacak misin?

Sevgili suevari.

Senin bu anlayışına karşılık bir kitap yazabilirim.Ancak bu mümkün değil tabii.Bir açudan düşündüğümüzde,seninde dediğin gibi,herkes ateist"tir diyebiliriz.Çünkü herkes hayata,en azından nötr başlar.Zaman içinde,kendini,çevresindekileri,çevresinde olup bitenleri,kısaca varlığı sorgulamaya veya narlık hakkında bir kanaat edinmeye başlar.Çünkü insan,fıtrat itibariyle böyle bir potansiyelle doğar.

Yani insanda,bildiğimiz veya henüz bilemediğimiz bir çok potansiyelin olduğu anlaşılıyor.

Demem o ki,tüm insanlarda fıtrat itibariyle tabiat üstü aşkın bir güce inanma potansiyeli de var.Takdir edersiniz ki,insandaki potansiyellerin en güçlüsü de bu duygudur.

Ancak,benim sözünü ettiğim duygu,tabiata veya varlık ve oluşa teslim olmak,(ki bana göre pes etmek) duygusu değildir.Bana göre böyle bir duygu,vurdum duymaz veya algıları bir yerden sonra tıkanmış,dumura uğramış,Kur"an"ın ifadesi ile kalbi kararmış bir duygudur.

Benim sözünü ettiğim duygu,bütün bilgi,bilinç ve birikimiyle ölümsüzlüğe inanan çok idialı ve çok yüce bir duygudur.

Bu duygu,insanın potansiyelinde var olan bir duygudur.Siz,sizde var olan bu duyguyu açığa çıkartmak için,hiç bir efor sarfetmezseniz,sizdeki bu duyguyu harekete geçiremez ve kendinizi aşamaz,ölüme teslim olursunuz.Diğer bir ifade ile,beyninizin sağ yanı ile düşünüp,ölümsüzlüğe giden kapıyı açamazsanız,açmazsanız,beyninizin sol yanına,yani ölüme teslim olursunuz.

Tabiata teslim olacakmışız.Neden,yeni bir tabiat inşa edip,kendinizi yeniden yaratmıyorsunuz?

İçimizdeki enerji ve bilgilerin,öldükten sonra yok olacağından,nasıl emin olabiliriz? İçimizdeki bilgilerle enerdinin,başka bir yere veya başka bir ortama uçup,orada varlığını devam ettirmediğinden veya ettirmeyeceğimizden eminmiyiz?

En azından,uyurken rüya görebildiğimiz gibi,ölü iken de bir şeyler yaşayamaz"mıyız?

Yok,biz tabiata teslim olalım.Sonra bahtimiza ne çıkarsa,o olsun mu diyorsun? İyi de,ya tabiatı da aşan bir güç varsa ve o güç,bizi,onu anmamız,takdir etmemiz için yaratmışsa ve biz onun yerine,tabiatı anmış,tabiatı takdir etmişsek,çok komik olmaz mı?

Ya bizim varlığımız,bizim ufkumuzla sınırlı ise ve biz tabiata teslim olur,sonra da toprak olursak,tam bir enayilik olmaz mı?

Hem biz,insanlık tarihinin ne kadarlık dilimine vakıfız ki,ölümün yok oluş olduğuna veya gidip"te gelen olmadığına inanalım.

Dostum.Bana göre,senin sözünü ettiğin anlayışın,ne ilmi,ne de mantiki hiç bir izahı yoktur.

Selam ile.

"Yok,biz tabiata teslim olalım.Sonra bahtimiza ne çıkarsa,o olsun mu diyorsun? İyi de,ya tabiatı da aşan bir güç varsa ve o güç,bizi,onu anmamız,takdir etmemiz için yaratmışsa ve biz onun yerine,tabiatı anmış,tabiatı takdir etmişsek,çok komik olmaz mı?"

burada tabiatin yerine allahi koy bakalim bir fark kaliyor mu arada.

allaha nasil inaniyorsun sen? onunla ilgili anladiklarina sukredip anlamadiklarina tevekkul etmiyor musun? aksi zaten allahin da kabul etmeyecegi birseydir. oyle ya anladigina anlamamis gibi mal mal bakan yada anlamadigi seyi anlamis gibi  kullanmaya-tasarrruf etmeye calisan bir kulu allah ne edecek sen soyle.
cocuk, bilincsiz filozof; filozof, bilincli cocuk...rahat birakin cocuklarimi
Yukarı Dön
Naci Celik
  Alıntı Naci Celik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2008 Saat 14:56
Dostum.Ben,ayaklarımın altında çiğnediğim şeyi Allah"ın yerine koymam.Böyle bir şey,mantıksızlığın danıskasıdır.İşte bu zavallı anlayıştır ki,Allah"ın yerine bir sürü ilahlar ikame ederek,kulların,kullara,kulluğunu sağlamış,sağlamaya da devam etmektedir.

Ben tabiatın yaratılmış olduğunu anladım,dolayesiyle,tabiatında benim gibi aciz olduğunu,biliyor ve görüyorum.Bundan dolayı ben,dağlara,taşlara değil,bunları yaratan Allah"a inanıyorum.Senin anlattığın din,son derece ilkel ve son derece basit bir dindir.
Yukarı Dön
Deviant
Gönderilenler : 60
  Alıntı Deviant Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2009 Saat 08:47

Doğanın içselliğinde etkileşimle canlıları geliştirmesi, tanrının doğayı yaratmasının öncesinde ilk olarak kendisini yaratmasından daha akla yatkındır. Tanrı hiçbirşey yokken vardı ayetini düşünemeyenler, tanrının genetiğini sorgulamazlar. Acaba tanrının organsı yapılarına bizler enerji düzeylerinde ulaşabiliyormuyuz? Acaba tanrının eli kapalı değil açıktır ifadesini tersinden bakacak olursak ne görürüz? Tanrının elini kapalıdır diyelim. Ne değişebilir? Hiçbirşey değişmez. Ama gerçekten tanrının eli açık olsaydı biz bunu tersine çevirebilecek yetilerimizle zorlayabilirdik. Çünkü açık el demekle burada bir yapısal özellik kastediliyor ve biz bunu maddesel argümanlar üzerinde çalışarak tersindirebilirdik. Ama olmayan birinin olmayan organını ne kadar istesekte tersindiremeyiz. Tanrının yerel tasarlanmış ama dünya çapında uzlaşı ile varolduğuna kanaat edilmiş büyük bir yalan olduğundan başka gerçek olduğunu sanmıyorum.

Sevgiler saygılar....

Yukarı Dön
Naci Celik
  Alıntı Naci Celik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2009 Saat 23:45
"hiçbir şey yokken tanrı vardı" diye bir ayet yok Kur"an"da.İşkembeden atarak yorum yapma.Allah"ın ilk defa kendisini yarttığı diye bir söylemde yoktur.Bu tür söylemlere ancak senin gibi beyinsizler itibar eder.Allah zaman ve mekanüstüdür.Yani Allah için zaman mefhumu yoktur.O ezeli ve ebedidir.Yani o hep vardı ve var olacaktır.Ayrica Allah,hiç bir şeyi yoktan yarattığını söylemiyor.Bunu tefekkürden yoksun bazı insanlar söylüyor.
Yukarı Dön
Yanıt Yaz Sayfa  <123

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Ana sayfa | Kayıt Ol | Hepsini okundu say | Cookieleri sil
Diğer siteler | Hakkımızda

Önerilen tarayıcı Yeni İslam Forum'un en iyi görüntülenmesi için Mozilla Firefox tarayıcısı kullanmanız önerilir.

Copy-left - Hiç bir hakkı saklı değildir. - 2008 Yeniislam.com

RSS Feed